Bosna i Hercegovina     | 06.03.2019. 14:15 |

Obuka za službenike jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - U okviru bilateralne saradnje Granične policije Bosne i Hercegovine i Savezne policije Njemačke od 4. do 8. marta ove godine u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru održava se obuka za službenike jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH.

Cilj obuke je da se kroz teorijsku i praktičnu nastavu unaprijede znanja, vještine i sposobnosti policijskih službenika koji su raspoređeni u jedinicama za podršku i kontrolu Granične policije BiH, prije svega u oblastima zaustavljanja i kontrole vozila i osoba, samoodbrane, tehnika lišenja slobode, upada u objekte i njihovo pretraživanje, dok je sama obuka usmjerena na razvijanje individualnih sposobnosti, unapređenje postupanja i rada u timovima.

Na obuci učestvuje 20 policijskih službenika iz jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH, a predavači su njemački eksperti iz navedenih oblasti.

Vlada Savezne Republike Njemačke u dosadašnjem periodu donirala je Graničnoj policiji BiH opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike te policijske agencije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Obilježavanju početka spomenute obuke prisustvovali su pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Granične policije BiH Slobodan Krstić, oficir za vezu Savezne policije Njemačke za BiH Oliver Hass i, po ovlaštenju, načelnik Ureda za obuku i usavršavanje Granične policije BiH Veljko Lazić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel