Bosna i Hercegovina     | 06.03.2019. 11:42 |

Zaposlenice 'Violete' pokrenule humanitarnu akciju u povodu Dana žena

FENA Cvita Kusić

GRUDE, 6. ožujka (FENA) - Zaposlenice kompanije "Violeta" iz Gruda u povodu Međunarodnog dana žena pokrenule su humanitarnu akciju "Violeta žene ženama" u kojoj će sav novac, koji je bio namijenjen za njihovu proslavu tog dana, donirati sigurnim kućama u Bosni i Hercegovini.

 "Zadnjih godina Međunarodni dan žena u Violeti bio je obilježen prigodnim darovima i tradicionalnom večerom za sve pripadnice ljepšeg spola. Ove godine zaposlenice Violete odlučile su biti humanitarne te će se odreći poklona i večere kako bi pokazale solidarnost prema onim ženama kojima je pomoć zaista potrebna", navode u Violeti.

 Novac koji je kompanija namijenila za njih donirat će se sigurnim kućama u BiH, udrugama koje pružaju pomoć ženama koje su žrtve nasilja pod geslom "Violeta žene ženama".

 "Ovo je divna gesta koja pokazuje suosjećanje s onima kojima je teško i koji trebaju pomoć jer naše malo nekome znači puno", ističu u kompaniji.

 U Violeti podsjećaju kako na jednakopravnost i važnost žena u njihovoj kompaniji ukazuje i podatak da je omjer zaposlenika podijeljen po spolu 50:50, a čak 40 posto rukovodećih mjesta zauzimaju upravo žene, objavljeno je na internetskim stranicama Violete.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Fondacije Infohouse i Lara o Međunarodnom danu žena: Nema razloga slavlju

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel