Bosna i Hercegovina     | 05.03.2019. 15:15 |

Dodik: Ne smatram da je problem da koristim avion RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 5.marta (FENA) - Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boravak u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i prije nego što sam izabran - ponovio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je dodao da nije u Predsjedništvu BiH kako bi zaradio plaću samo se slikajući, već, kako kaže, želi da uradi nešto konkretno.

-Ako nema elemenata da nešto uradimo, zašto bi ja trošio energiju i snagu na beskrajne sastanke u Sarajevu koji ne daju nikakav rezultat. To me ne zanima - kazao je on.

Istakao je da ne želi da učestvuje u nekim blokadama, niti da, kako kaže, troši snagu po nekim pitanjima, koja su već ranije dogovorena, ali se ponovo osporavaju.

Jedna takva blokada koja to ne bi trebalo da bude je, kaže, u vezi s  nižom cijenom rominga za građane BiH sa zemljama u regionu, a kasnije i s članicama EU, ustvrdivši da BiH jedina ne želi da potpiše sporazum o romingu zbog, kako je ustvrdio, interesa nekih kompanija.

- Ima li uopšte potrebe da preispitujemo potpisivanje tog sporazuma i zašto bi građani plaćali veću cijenu. Kakva je to zemlja koja ne štiti svoje građane - upitao je on i dodao.

Na pitanje da li bh. institucije treba da imaju svoj avion, budući da je u Brisel putovao avionom RS-a, Dodik je odgovorio da je on izabran u tom bh. entitetu, čiji je funkcioner i smata da može da koristi resurse RS-a.

Ne vjeruje da je moguć dogovor da se za nivo BiH kupi avion, jer, kaže, postoji problem i oko "dogovora da se okreče prostorije u Peedsjedništvu BiH".

Podsjetio je i da je stranka koja danas nosi naziv SNSD-e formirana 5. marta 1996. godine i danas broji 192.707 članova i odlučujući su faktor u RS i BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'