Bosna i Hercegovina     | 25.02.2019. 14:03 |

Općina Tomislavgrad proglasila stanje elementarne nepogode

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 25. veljače (FENA) - Zbog olujnoga nevremena koje je proteklog vikenda prouzročilo velika oštećenja na privatnim i gospodarskim objektima Općina Tomislavgrad proglasila je stanje elementarne nepogode.

Od ponedjeljka ujutro općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je na terenu i utvrđuje posljedice, navodi se u priopćenju Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Najteže stanje bilo je u selima Omolje i Borčani gdje je prouzročeno najviše šteta na privatnim objektima, dok je u Roškom polju oštećena crkva na kojoj je vjetar uništio bakreni krov.

Pored štete od samog nevremena probleme stvaraju i požari, pa iz Vlade HBŽ-a podsjećaju kako je na snazi odluka Županijskog stožera civilne zaštite o zabrani paljenja korova.

Trenutno je aktualan požar u općini Bosansko Grahovo gdje gori trava u polju na području sela Peulje i Korita. Aktivan je i požar u Livanjskom polju, ispod sela Lištani, gdje pripadnici DVD sv. Ana Lištani pokušavaju lokalizirati vatru.

Za većinu požara u najvećoj mjeri krivci su ljudi koji pale korov na poljima, a uslijed jakog vjetra vatra se brzo širi i brzo izmiče kontroli.

Iz Županijskoga stožera civilne zaštite mole građane da se suzdrže od paljenja korova i trave, a u slučaju uočavanja da netko pali travu ili korov mole građane da o tome obavijestite policiju pozivom na broj 122.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Završena likovna kolonija 'Zemlja kralja Tomislava'

Tomislavgrad: Okupljanje pripadnika oklopnih postrojbi HVO-a

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine