Servisne informacije     | 25.02.2019. 13:16 |

U BiH sutra sunčano prijepodne, poslijepodne moguća slaba kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano prijepodne.

U drugom dijelu dana naoblačenje sa sjevera koje će u poslijepodnevnim satima usloviti kratkotrajno slabu kišu u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Na planinama će padati slab snijeg.

Puhat će vjetar većinom slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U Sarajevu će sutra sunčanije biti prijepodne. U drugom dijelu dana doći će do naoblačenja. Kratkotrajno slaba kiša je moguća u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3, a najviša dnevna oko 6 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -14 stepeni, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno 0, Livno, Sarajevo i Srebrenica 1, Jajce 2, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 4, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Trebinje i Zenica 5, Bihać, Doboj, Grude, Mostar i Široki Brijeg 6 i Neum 8, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM