Magazin     | 25.02.2019. 09:29 |

Oscari za najbolje scenarije 'Zelenoj knjizi' i 'Crnom članu KKKlana'

FENA Agencije

 

LOS ANGELES 25. veljače (FENA) - Oscar za najbolji originalni scenarij dodijeljen je filmu "Zelena knjiga: Vodič za život", dok je najboljim adaptiranim scenarijem proglašen onaj za film "Crni član KKKlana", najboljom pjesmom proglašena je pjesma "Shallow" koju u filmu "Zvijezda je rođena" izvode Lady Gaga i Bradley Cooper, a film "Black Panther" odnio je Oscara za najbolju glazbu.

Oscari za scenarij filmovima "Zelena knjiga" i "Crni član KKKlana" 

Najboljim originalnim scenarijem proglašen je scenarij Nicka Vallelonge, Briana Hayesa Currieja i Petera Farrellyja za film "Zelena knjiga: Vodič za život", a u istoj kategoriji bili su nominirani scenariji za filmove "Miljenica", "Iskušenik" (First Reformed), "Roma" i "Čovjek iz sjene", a u kategoriji adaptiranog scenarija, prenosi Hina.

Scenarij za film "Crni član KKKlana" redatelja, i jednoga od scenarista filma, Spikea Leeja, proglašen je najboljim adaptiranim scenarijem.

Film o afroameričkom policajcu koji se želi infiltrirati u lokalni KKK, nominiran je u ukupno šest kategorija, uz koje i najbolji film, režija i sporedni glumac.

U toj su kategoriji nominirani bili i scenariji za filmove "The Ballad of Buster Scruggs", "Can You Ever Forgive Me", "If Beale Street Could Talk" i "Zvijezda je rođena"

Najbolja pjesma "Shallow"; najbolja glazba iz filma "Black Panther"

Oscara za najbolju pjesmu dobila je pjesma "Shallow" koju u filmu "Zvijezda je rođena" izvode Lady Gaga i Bradley Cooper. Pjesma je nagrađena i Zlatnim globusom, nagradom BAFTA-e i Grammyjem, a uz Lady Gagu autori su Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt.

Film je nominiran u osam kategorija, uz ostalo za najbolji film te najbolju mušku i žensku ulogu, a u ovoj kategoriji konkurirali su mu "The Ballad of Buster Scruggs", "Black Panther", "Povratak Mary Poppins" i "RBG".

Nakon Oscara za montažu zvuka i zvuk, film "Black Panther" dobio je i Oscara za originalnu glazbu švedskog skladatelja Ludwiga Göranssona.

U istoj kategoriji nominirani su bili "Crni član KKKlana", "If Beale Street Could Talk", "Otok pasa" i "Povratak Mary Poppins".

Oscar za vizualne efekte filmu "Prvi čovjek"

Oscara za vizualne efekte osvojio je "Prvi čovjek" (First Man), biografski film o životu Neila Armstronga, prvoga čovjeka na Mjesecu.

Film je osim u ovoj kategoriji imao i nominacije za montažu zvuka, zvuk i scenografiju, a u ovoj kategoriji konkurirali su mu "Osvetnici: Rat beskonačnosti" (Avengers: Infinity War), Christopher Robin, "Igrač broj 1" i "Solo: Priča iz Ratova zvijezda".

"Skin" najbolji kratkometražni igrani film

Oscara za kratkometražni igrani film dobio je američki film "Skin", a u konkurenciji su bili i irski film "Detainment", španjolski film "Madre", američki film "Fauve" i tajvanski film "Marguerite".

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel