Ekonomija     | 18.02.2019. 17:24 |

USAID Farma II -Malinari se okupili u Rogatici, prilika za razmjenu informacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Proizvođači i otkupljivači maline i drugog jagodastog voća iz šire lokalne zajednice danas su u okviru USAID Farma II projekta na sastanku u Rogatici razgovarali o izazovima proizvođača i otkupljivača u proizvodnji i plasmanu, ali i tehnologiji uzgoja.

Također je održana i prezentacija učesnicima o iskustvima i daljim preporukama za efikasniju proizvodnju uz predavača, eksperta iz ove oblasti Aleksandra Leposavića, a kroz diskusiju su učesnici imali priliku govoriti o svim drugim pitanjima i izazovima  proizvodnje i plasmana jagodastog voća.

Iz USAID/Sweden Farma II projekta su istakli da opština Rogatica ima veliki broj proizvođača zainteresovanih za edukacije i druge aktuelnosti u sektoru.

Na skupu je istaknuto da su razmjena iskustava, planiranje proizvodnje i adekvatan plasman maline, uz odgovarajuću primjenu agro-tehničkih mjera, ključne oblasti za koje lokalnim proizvođačima treba edukacija. Zato ovakva okupljanja nude jedinstvene informacije, saopćeno je iz USAID Farma II projekt.

Saradnjom u sektoru jagodastog voća potvrđeno je uspješno partnerstvo Ministarstva poljoprivrede RS-a i USAID/Sweden FARMA II projekta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ratni veterani i mirovni aktivisti na komemoraciji u Rogatici: Žrtvama je svaka podrška važna

Obnova bisera rogatičke čaršije Arnaudije džamije počinje naredne godine

Na lokalitetu Pribošijevići kod Rogatice ekshumirani sitniji fragmenti kostiju

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli