Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 17:09 |

Crnadak primio u nastupnu posjetu ambasadora NR Kine u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga.

Ministar Crnadak je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Pingu u Bosnu i Hercegovinu te iskazao zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa između BiH i Kine. Naglasio je i kako je u posljednje vrijeme došlo do intenziviranja suradnje, posebno na ekonomskom planu. Ministar Crnadak je izrazio nadu da će uspješna suradnja BiH i Kine biti nastavljena i u ovoj godini, s težištem na započete infrastrukturne i energetske projekte.

Ambasador Ping je izrazio potporu napretku odnosa između dviju država u svim područjima od zajedničkog interesa. Naglasio je i sve veću zainteresiranost kineskih građana i gospodarstvenika koji žele da posjete i investiraju u BiH, zahvaljujući stupanju na snagu Sporazuma između BiH i NR Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica.

Ministar Crnadak je poželio ambasadoru Pingu uspješnu diplomatsku misiju, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu