Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 12:53 |

Obilježena godišnjica osnutka Doma zdravlja Mostar (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 15. veljače (FENA) - U povodu 24. godišnjice osnutka Doma zdravlja Mostar djelatnici te zdravstvene ustanove u petak su izveli pokaznu vježbu hitne medicinske pomoći te su organizirali mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi za građane Mostara.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić kazao je kako je cilj današnjeg događaja bio druženje s građanima te prezentacija dosadašnjeg rada Doma zdravlja.

- Dom zdravlja Mostar jedna je od organiziranijih ustanova primarne zdravstvene zaštite, što govore i brojne nagrade i priznanja koje dobivamo zadnjih godina. Novca, naravno, kao i u svim drugim sektorima fali, ali nismo nezadovoljni - kazao je Kordić.

Govoreći o aktivnostima i projektima na kojima je Dom zdravlja Mostar radio u protekle dvije godine, ravnatelj Kordić istaknuo je projekt "utopljavanja" zgrade Doma zdravlja.

- Radi se o projektu koji je podržao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija. Implementacija projekta je u završnoj fazi, a njegovom realizacijom očekujemo povećanje energetske učinkovitosti i značajne financijske uštede - kazao je Kordić.

Ravnatelj je izdvojio i projekt "Utrka za život" s kojim Dom zdravlja Mostar, zajedno s partnerima iz Hrvatske i Crne Gore, aplicira za program prekogranične suradnje IPA CBC trilaterala.

- Kroz taj projekt pričamo jednu lijepu priču oko hitne medicinske pomoći, a benefit bi bio da sva tri partnera i njihove hitne pomoći zajedno surađuju u slučaju masovnih nesreća, razmjena iskustava i znanja. Projekt je predan krajem 2018. godine i sada očekujemo rezultate - kazao je Kordić.

Današnjem događaju nazočio je i predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg koji je ponovio kako su zdravstvo i obrazovanje u vrhu prioriteta rada njegove vlade.

- To dokazujemo čitavim nizom projekata koje smo realizirali, ali i onima koji su u fazi realizacije. Godišnje izdvajamo više od 140 milijuna maraka za sustav zdravstva naše županije, a vodimo računa i o materijalnom statusu naših zaposlenika u zdravstvu, kao i o tome da naše ustanove i bolnice moderniziramo, opremimo i izgradimo - kazao je Herceg.

Dodao je kako je za Vladu HNŽ-a izgradnja dječje klinike SKB Mostar najznačajniji projekt te da se nada kako će izgradnja krenuti u ovoj godini.

- Vrijednost samog projekta iznosit će 19 milijuna maraka, ali cilj je, također, da obnovimo sve javne objekte u našoj županiji i nadam se da ćemo to kroz naredne dvije godine i ostvariti - kazao je Herceg.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2579

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/17LJ6ZMdAl4PGsd7KaEeu_DZDFyFST6Q3?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Čestitka gradonačelnika Mostara za blagdan Pesaha

Gradonačelnik Mostara podržao organizaciju 'Dana Matice hrvatske Mostar 2024'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel