Sport     | 13.02.2019. 08:51 |

EYOF - Danas utrke u alpskom skijanju i biatlonu

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Trećeg dana Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EYOF takmičenja za medalje odražat će se u dva sporta - alpskom skijanju i biatlonu.  

Na Jahorini će biti održana utrka djevojaka u veleslalomu. Prva vožnja na programu je u 10.00, a druga u 12.00 sati.

Takmičenja u biatlonu održavaju se na borilištu na Dvorištima (Jahorina). Danas su na programu dvije pojedinačne utrke. U prvoj utrci, koja počinje u 10.00 sati,  nastupit će muškarci na dionici od 12,5 km, dok će u drugoj utrci od 12.00 sati startovati djevojke na 10 km.

Susretima 3. kola u olimpijskoj dvorani Zetra nastavlja se takmičenje na turniru u hokeju na ledu. Na rasporedu su dva susreta i  u prvom se od 18.00 sati sastaju Bjelorisija i Finska, dok u 19.30 sati igraju Švicarska i Češka. 

Danas u Skenderiji počinju takmičenja i u umjetničkom klizanju.  Kratki program djevojaka počinje od 13.00 sati, dok će mušakarci nastupiti od 17.40 sati. 

U dvorani Peki na Palama treći dan se održavaju  takmičenja u karlingu. Danas je na rasporedu 12 susreta. Od 08.30 sati sastaju se Njemačka - Poljska , Slovenija - Italija i Švicarska - Norveška, od 12.00 sati Austrija - Turska, Češka - Velika Britanija i Danska - Mađarska, od 15.30 sati Hrvatska - Švicarska, Njamačka - Norveška i Italija - Poljska, dok se u zadnjem treminu od 19.00 sati sastaju Mađarska - Rusija, Danska - Austrija i Češka - Turska.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Rađo: Dobili smo potvrdu od EOC-a da je EYOF najbolje organiziran do sada

Volonteri EYOF-a: Naši roditelji imali su Olimpijadu, a mi EYOF

Slabi plasmani bh. predstavnika na EYOF-u

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel