Bosna i Hercegovina     | 13.02.2019. 07:55 |

U Narodnoj skupštini RS rasprava o poljoprivrednom zemljištu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 13. februara (FENA) - Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) bit će nastavljena danas raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Poslanici su tokom jučerašnjeg rada razmotrili izmjene i dopune zakona o Komori inženjera poljoprivrede, registraciji poslovnih subjekata, te zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, kojim se propisuju uslovi i način provođenja postupka elektronske registracije preduzetnika.

Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević pojasnio je da su razlozi za donošenje tog zakona sadržani u potrebi nastavka reforme registracije privrednih subjekata, a koja obuhvata i propis kojim se uređuje postupak registracije subjekata koji posluju u formi preduzetnika.

Obavljena je i rasprava o nacrtima zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, unutrašnjoj plovidbi i radio-amaterizmu u RS-u.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duhanu, te, između ostalog, Nacrtu strategije razvoja preduzetništva žena u RS-u za period do 2022. godine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu