Kultura     | 04.02.2019. 17:49 |

Predstava 'Dame biraju' izvedena 200. put

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.februara (FENA) – Sarajevsko Pozorište mladih, gdje je sinoć 200. put odigrana popularna predstava „Dame biraju“, bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta. Sav prihod od ulaznica, 3.750 KM, ekipa okupljena oko projekta donirala je Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Producent Slaven Vidak nije mogao sakriti oduševljenje koje ovaj teatarski komad, i nakon toliko izvođenja, i dalje izaziva, o čemu svjedoči uvijek sjajna reakcija publike, saopćili su organizatori.

- U ovaj projekt smo ušli srcem, bez mnogo planiranja koliko ćemo predstava izvesti. 'Dame biraju' su nas vodile širom BiH i u mnoge zemlje regije, što je za cijelu ekipu životno iskustvo.  Na samom početku, bilo je trenutaka i kada je predstavu gledalo tek nešto više od 10 ljudi, ali nas to nije pokolebalo i vrlo brzo smo počeli u punom kapacitetu puniti pozorišta, sale i dvorane. Do sada su nas gledale desetine hiljada ljudi, a igrali smo u više od 70 gradova - izjavio je Vidak.

Adnan Goro, Davor Sabo, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić i Enes Salković, glavni su akteri predstave uz jedinu damu na sceni Nancy Abdel Sakhi.

Ekipu čine i glumci Dalibor Brkić, Damir Kustura te Mak Čengić koji na gostovanjima igra ulogu Salkovića.

Ekipu čine još  majstor tona Irhad Hodžić, majstor svjetla Rusmir Efendić te garderoberka Nevzeta Musabegović.

Priča govori o petorici nezaspolenih momaka koji prihvataju posao stripera kako bi promijenili svoju svakodnevnicu.

Cilj predstave je, osim zabaviti i nasmijati, i navesti na razmišljanje: Kako se suočiti sa stvarnošću i preuzeti odgovornosti za svoj život? Je li rješenje odlazak negdje drugo ili je perspektivu moguće stvoriti i ovdje? Oni su svoje rješenje pronašli u striptizu, a višegodišnji interes za predstvom, koja ulazi u petu sezonu, govori da su napravili dobar izbor.

U Sarajevu, u Pozorištu mladih, igraju još večeras i sutra, nakon čega idu na turneju u okviru koje će, za 16 dana, imati 13 izvođenja. Posjetit će Zenicu, Lukavac, Dubrovnik, Ploče, Šibenik, Zadar, Rijeku, Knin, Karlovac, Koprivnicu, Sisak, Kutinu, Daruvar i Novu Gradišku, a turneju će završiti 2. marta u Tuzli, saopćeno je.

Kao komunikacijski partner projekta, humanitarno izvođenje predstave podržala je agencija McCann Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dvjestoto izvođenje predstave 'Dame biraju' u Pozorištu mladih

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima