Najave     | 04.02.2019. 12:53 |

Književno-glazbena večer i izložba knjiga o komunističkom totalitarizmu

FENA Saopćenje

 MOSTAR, 4. veljače (FENA) - Književno-glazbena večer uz izložbu knjiga o temi komunističkog totalitarizma "Istinom do pomirbe" održat će se u utorak, 12. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19 sati.

U programu će sudjelovati renomirani književnici, povjesničari, autori, novinari i glazbenici koji su svojim djelima zainteresirali širu javnost zalažući se za nedovoljno zastupljene teme o totalitarizmima, a posebno o komunističkom režimu koji je ostavio najveće posljedice zla na ovim prostorima, te će posjetitelji imati priliku čuti profesora povijesti Antu Čuvala, književnika Miljenka Stojića, publicistu i novinara Stanislava Vukorepa, povjesničara Hrvoju Mandića i književnicu Anitu Martinac, priopćili su organizatori.

Ulomak iz nagrađene pripovijetke o stradanju fratara u Mostaru 1945. govorit će ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će glazbenice Lucija Zovko i Lucija Hrstić, dok će program ove večeri moderirati novinarka Radiopostaje "Mir" Međugorje Višnja Spajić.

Također u sklopu programa organizirana je i izložba knjiga autora koji su pisali o temi komunističkog totalitarizma, stradanju naroda i posljedicama, koju je nekadašnja jugoslavenska historiografija ranije obradila sukladno diktatima i interesima tada vladajuće Partije, stoji u priopćenju.

Većina izložbenih knjiga moći će se kupiti, a među ostalima naći će se "Od Bleiburga do Ljubuškog - Svjedočenje preživjelih" Ante Čuvala, "Medaljon" Anite Martinac, "Apokaliptični dani" Janka Bubala, "Istina o ubijenoj gimnaziji" Joze Tomaševića, "Uspomene iz doba mučeništva" fra Jerke Karačića, te ostale knjige i promotivni materijali.

Ovaj događaj organizira Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizma u BiH, a ulaz je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel