FENA biznis

Studenti kreiraju PR strategije za Vakufsku banku i UNICEF-ov U-Report

Saopćenje

PRC: Dodijeljene studije slučaja takmičarskih ekipama 

Sedmi po redu PR Challenge ugositit će u finalu pet najboljih ekipa koje su upravo dobile priliku da odaberu koju PR strategije će raditi, za profitnu ili neprofitnu organizaciju. Ovogodišnji partneri PR Challengea, Vakufska banka d.d. Sarajevo i UNICEF, pripremili su zadatke za prijavljene ekipe.

„Zadovoljstvo nam je što je Vakufska banka dio PR Challengea, državnog takmičenja koje daje priliku talentovanim studentima da primijene stečena fakultetska znanja u odnosima s javnošću na konkretnom zadatku. Mi s osobitim zanimanjem očekujemo rješenja i ideje koje će se pripremiti za Vakufsku banku. Mogu s ponosom naglasiti da partnerstvom sa PR Challengeom Vakufska banka konačno širi svoje područje društveno odgovornog djelovanja prema studentima, te je osim tradicionalne saradnje sa srednjim ekonomskim školama, ove godine spremna ponuditi i studentske prakse za one koje, u finalu, upoznamo. To je i jedan od razloga zašto se izuzetno radujemo finalnom događaju, i prilici da poslušamo ideje najboljih ekipa, te ih primijenimo u razvijanju sektora odnosa sa javnošću Vakufske banke“, rekao je Denis Čivgin, direktor Vakufske banke d.d. Sarajevo.

Neprofitni zadatak ovogodišnjeg PR Challengea je izrada PR strategije za projekat UNICEF-a u BiH, U-Report. Projekt je nastao sa ciljem da se poveća participacija i socijalni aktivizam građana, prije svega mladih ljudi.

Prijave na takmičenje koje pruža priliku mladim, talentovanim i perspektivnim studentima koji žele svoja teorijska znanja, svoju kreativnost i inovativnost primijeniti na praktičnom primjeru tako što će, zajedno sa kolegama iz tima kreirati PR strategiju za brend ili uslugu partnerske organizacije, poslalo je 15 ekipa sa fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine.

Timovi i fakulteti:

Media Litera, Internacionalni univerzitet Travnik             
DIA Ekipa, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru
Apex Američki Univerzitet Tuzla
Ireum, Ekonomski fakultet Sarajevo       
MS Team, Ekonomski fakultet Tuzla
PRepare & Go, Filozofski fakultet Pale
Tim „Raketa”, Ekonomski fakultet u Sarajevu
Vitez, Fakultet poslovne ekonomije
EFSA PR Club, Ekonomski fakultet u Sarajevu
Mostar Prvi, Fakultet humanističkih nauka u Mostaru
Mostar CSI Mostar (Case Study Investigators) Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru
Fantastic Four, Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici
“Apeiron”, Panevropski univerzitet „Apeiron“, Banja Luka          
Studentski klub IPI Akademije, Internacionalna poslovno-informaciona Akademija Tuzla               Tuzla    
ProZone, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru
Superfinale državnog PR Challenge-a, u kojem će se nadmetati najmanje pet timova koji pošalju najbolje strategije, bit će održano u Sarajevu u 26. februara, kada će žiri proglasiti najbolje timove u kategorijama: Najbolja PR strategija, najkreativniji koncept, najinovativniji pristup u kreiranju strategije i najbolja prezentacija.

Projekat PR Challenge agencije PRIME Communications pokrenut je 2009. godine u okviru društveno odgovornog djelovanja agencije, usmjerenog na edukaciju i jačanje profesije odnosa s javnošću kroz saradnju sa studentima i fakultetima koji izučavaju ovu disciplinu.

 

Majda Balić
Asistent za odnose sa javnošću

Prime Communications

Tel: +387 33 718885   Mob: +387 61 823886

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.