FENA biznis     | 31.01.2019. 11:41 |

Addiko banka uručila još 25 GPS narukvica

FENA Saopćenje

Addiko banka uručila još 25 GPS narukvica djeci sa poremećajima iz autističnog spektra

U poslovnici Addiko banke u Ferhadiji uručeno je 25 GPS narukvica djeci i roditeljima iz Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri”, čime je nastavljena praktična implementacija projekta Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Osnovna namjera ovog projekta je omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije narukvice i sigurnije živi. Banka je prošle godine uspostavila saradnju sa udruženjem Colibri, a s ciljem finansiranja nabavka GPS narukvica za djecu sa poteškoćama u Bosni i Hercegovini, dok ovaj problem ne bude sistemski riješen.

"Naša inicijativa za nabavku GPS narukvica je mali korak u rješavanju problema sa kojim se susreću ova djeca, jer objektivno ne možemo pokriti svu djecu. Istovremeno, ova naša aktivnost je veoma značajna obzirom da je podstakla i druge organizacije i institucije da pomognu djeci sa poremećajima iz autističnog spektra i njihovim roditeljima, ali i da ovaj problem bude sistemski riješen, te da narukvica bude tretirana kao ortopedsko pomagalo", izjavila je Belma Sekavić - Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

"Zahvalni smo Addiko banci za podršku i doniranje narukvica djeci kojima ove narukvice mogu biti od životnog značaja. Sa Addiko bankom sarađujemo u više segmenata, te ih posmatramo kao dio naše velike porodice koja zaista može biti primjer odgovornog ponašanja u zajednici", istakla je Aida Hrnjić, predsjednica udruženja Colibri.

Podrška djeci sa poremećajima iz autističnog spektra je zajednička aktivnost obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini, te se vrlo brzo očekuje i podjela prvih narukvica za djecu sa poteškoćama sa područja Banjaluke.

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu