Bosna i Hercegovina     | 24.01.2019. 14:00 |

Otežano prometovanje i na cestama Posavske županije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 24. siječnja (FENA) - Snježne padaline prouzročile su otežano prometovanje cestama i na području Posavske županije.

Cestovni promet se odvija bez zastoja na 22 km regionalnih cesta. Temperatura kolnika je -2°C, dok je izmjerena visina snijega na asfaltnom kolniku 2 cm, a visina snijega pored kolnika 30 cm.

Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske organiziralo je zimsko održavanje regionalnih cesta na teritoriju županije koje vrši poduzeće "Ceste" d.d. Mostar T.I. Orašje, izvijestili su iz tog ministarstva.

Angažirana su 4 univerzalna vozila (ralice i posipači) na čišćenju snijega s kolnika te vozila za ophodnju cesta. Osigurane su dovoljne količine soli i rizle protiv stvaranja poledice na cestama, izvršeni su pripremni radovi, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa i obilježavanje ruba kolovoza.

Iz spomenutog ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i koriste obveznu zimsku opremu u skladu sa stanjem na cestama.                                    

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promet na Sarajevskoj berzi 8.595,78 KM

Na Banjalučkoj berzi promet 78.575,31 KM

Promet na Sarajevskoj berzi 193.836,40 KM

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije