Bosna i Hercegovina     | 21.01.2019. 13:37 |

Delegacija Kraljevine Nizozemske podržala Tužiteljstvo BiH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Vršilac dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u BiH Reinout Caspar Vos, zamjenicom veleposlanika Mina Noor, te članovima multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske zaduženog za borbu protiv trgovine ljudima koji čine visoki dužnosnici tužiteljstva, granične i nacionalne policije Kraljevine Nizozemske, angažirani na predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužiteljstvo BiH provodi u predmetima kaznenih djela trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija, naročito u pogledu povećanog broja kaznenih djela vezanih za ilegalne migracije i krijumčarenje migranata u protekloj godini.

Tadić je upoznala veleposlanika i delegaciju s aktivnostima koje provodi Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija, kao i rezultatima rada ove grupe.

Delegacija Kraljevine Nizozemske, podržala je dosadašnji rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH.

Također, razgovarano je o budućoj suradnji između multidisciplinarnog tima Kraljevine Nizozemske  i Tužiteljstva  BiH, u predmetima za navedena kaznena djela, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nizozemska se priprema za ceremoniju sjećanja na Drugi svjetski rat uz pojačanu sigurnost

Kajganić sa španskom ambasadoricom: Podrška Tužilaštvu BiH u postizanju još boljih rezultata

Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu 'Black Tie 2'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel