Bosna i Hercegovina     | 10.01.2019. 11:01 |

Radio Islamske zajednice 'BIR' obilježava 11. godišnjicu rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) – Radio Islamske zajednice ‘BIR’ obilježava 11. godišnjicu rada i to je prvi elektronski medij Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji promovira vrijednosti Islamske zajednice, afirmiše duhovnost i kulturu Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Radeći pod sloganom „Budimo zajedno, budimo BIR“ nastoje svojim programskim sadržajima duhovno obogatiti javni prostor u BiH, šireći glas mira, nade i suživota.

Od tri frekventna područja iz 2008. godine (Sarajevo, Zenica i Tuzla), danas Radio "BIR" signal emituje s više od 20 frekventnih područja širom države, a dostupan je za više od 1,3 miliona slušalaca u BiH. Signal emituje satelitom i putem interneta.

Od prošle godine, Radio ‘’BIR’’ je integrisan u Media centar Islamske zajednice u BiH, kao novi organizacijski iskorak u informativno-edukativnom djelovanju, predstavljanju i tumačenju stvarnosti iz ugla univerzalnih islamskih vrednota.

Uposlenici i saradnici Radija "BIR" kroz različite programske sadržaje, danas će govoriti o izazovima koje pred njih postavlja svakodnevna realizacija programa, javlja MINA.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u BiH finansira pokretnu ambulantu u Gazi

Islamska zajednica: Podmetanja o navodnim 'terorističkim ćelijama' su zlonamjerna i tendenciozna

Projektom 'My Green Network' učenici medresa u BiH realizirali osam društveno korisnih projekata

Promo

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa