Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 06.01.2019. 12:59 |

OKK Sloboda večeras protiv Bosne Royal s tri nova igrača

FENA

TUZLA, 6. januara (FENA) – Košarkaši OKK Sloboda večeras će u susretu 12. kola prvenstva BiH, protiv Bosne Royal, nastupiti s tri nova igrača, saznaje Fena.

Nakon odlaska Almira Hasandića, te raskida ugovora s Mirzom Hrnčićem i Adamom Mirkovićem, Tuzlaci su angažovali Srbijanca Maksima Kovačevića (31) i Crnogorca Danila Šibalića (31), dok se u redove „crveno-crnih“ vratio Enes Latifagić (27).

- Večeras igramo važnu utakmicu s Bosnom i favoriti smo na papiru. I mi i domaćini nastupamo s promjenama u igračkom kadru, a s obzirom na to da smo u prvom dijelu sezone napravili nekoliko kikseva, nadam se da će večeras pristup mojih igrača biti mnogo bolji, posebno u defanzivnom segmentu. Ako ulogu favorita prenesemo sa papira, možemo se nadati povoljnom rezultatu – kaže Josip Pandža, trener OKK Slobode.

U matični klub vratio se Enes Latifagić, čija je karijera u Rumuniji prekinuta povredom, zbog koje se radi liječenja i rehabilitacije vratio u Tuzlu.

- Potpisao sam ugovor do kraja sezone. Nadam se da će sve na dobro izaći, te da će u krajnjem  OKK Sloboda ostvariti svoje planirane ciljeve – rekao je Latifagić.

Ovaj košarkaš u prošloj sezoni bio je među najboljim strijelcima tuzlanskog tima.

Utakmica između Bosne Royal i OKK Sloboda igra se večeras u Skenderiji od 18.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu