Servisne informacije     | 26.12.2018. 07:34 |

BIHAMK - Ugaženi snijeg na putu Kupres - Šuica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. decembra (FENA) - Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh.

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju putevi u višim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima. Ugaženog snijega ima na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozorava se na mogućnost obrušavanja snježnih lavina. Magla smanjuje vidljivost na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skreće se pažnja u usjecima i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu