Bosna i Hercegovina     | 25.12.2018. 14:03 |

USK: Prijedlog odluke o visini premije za zdravstveno osiguranje za 2019. godinu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. decembra (FENA) - Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjoj je redovnoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o visini premije za zdravstveno osiguranje u narednoj godini, a ona ponovo iznosi 20 KM.

- Upravni odbor Zavoda za zdravstveno osiguranje USK je u septembru dao prijedlog da visina premije iznosi 20 KM, što smo mi danas na sjednici Vlade i potvrdili. Zbog naših osiguranika i pacijenata moramo istaći i koje su kategorije stanovništva oslobođene plaćanja premija, a to su demobilisani borci, šehidske porodice, socijalno ugrožene kategorije, ratni-vojni invalidi, neratni invalidi i civilne žrtve rata, te osobe mlađe od sedam, odnosno starije od 65 godina - rekla je ministrica zdravstva, rada i socijalne politike USK Nermina Ćemalović.

Na sjednici Kantonalne vlade potvrđeno je i kako će ovaj Prijedlog odluke biti uvršten u Dnevni red predstojeće sjednice Skupštine USK, koja je zakazana u petak, 28. decembra. Danas je usvojen i Prijedlog rješenja o imenovanju članova i zamjenika članova Ekonomsko - socijalnog vijeća za Unsko-sanski kanton.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu