Bosna i Hercegovina     | 21.12.2018. 16:11 |

Geoinformacijski sustav u funkciji upravljanja katastrom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. prosinca (FENA) - Prezentacija geoinformacijskog sustava (GIS) u funkciji upravljanja katastrom, koju je izradio gradski Zavod za prostorno uređenje, upriličena je u petak u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo istaknuo je kako GIS obuhvaća upravljanje katastrom zelenih površina, prometnica, javnih površina i pješačkih staza te urbanog mobilijara.

Za upravljanje javnim zelenim površinama GIS ima za cilj omogućiti operativno planiranje s postojećim zelenim površinama kao i izgradnju novih, donošenje godišnjeg proračuna, kao i kontrolu planiranog održavanja postojećih javnih zelenih površina te povećanje transparentnosti rada komunalnih poduzeća i aktivno sudjelovanje građana u ažuriranju i prijavljivanju štete na javnim zelenim površinama.

"Slično se odnosi i na prometnice i javne površine, a glede upravljanja urbanim mobilijarom i opremom odnosi se na upravljanje kioscima, klupama u parkovima, kantama za otpatke, držačima za bicikle, ukrasnim žardinjerama, javnom rasvjetom, parking barijerama, stupovima, kao i štitnicima za stabla i slično", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Kroz sljedeća dva tjedna nadležne službe dat će primjedbe i sugestije na ponuđeni prijedlog na koje će se očitovati gradski zavod te nakon toga organizirati edukaciju službenika koji će raditi na unosu podataka, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel