FENA biznis

Predsjedništvo BiH pokrovitelj 10. Sarajevo Business Foruma

Saopćenje, Foto/BBI

 Tročlano Predsjedništvo BiH na čelu s predsjedavajućim Miloradom Dodikom pokrovitelj je 10. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH, zaključak je sa sjednice Predsjedništva BiH održane 12. decembra 2018. Pokroviteljstvo Sarajevo Business Foruma među prvim je odlukama kolektivnog šefa države u novom sazivu. U projekt organizacije jubilarnog, desetog SBF-a bit će uključeno i Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Sektor za bilateralne odnose, Odsjek za ekonomsku diplomatiju, a Predsjedništvo je naložlo da se u Organizacioni odbor SBF-a imenuju članovi koje će predložiti Predsjedništvo, a koji bi aktivno učestovavali u organizaciji i pripremama.

Organizator SBF-a, koji se već desetu godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB). Konferencija se održava pod motom "One Region, One Economy" i okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

„Mi u BBI banci već smo počeli s pripremama za Sarajevo Business Forum. Na projektu ekonomskog povezivanja regiona sa svijetom radimo evo već desetu godinu u nastojanju da zajedničkim nastupom prema trećim tržištima postanemo privlačna destinacija za strane investitore. Naš moto, „Jedan region, jedna ekonomija“, održava naš krajnji cilj, uvezivanje ekonomije koje bi dovelo do prosperiteta i boljeg života za sve građane. Za nas je veoma zančajno da je i Predsjedništvo BiH stalo uz nas i prepoznalo našu ideju da je ekonomska saradnja generator razvoja regiona“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke

Sarajevo Business Forum pozicionirao se kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u regionu i cijeloj Jugoistočnoj Evropi, a proteklih godina pozitivno je uticao na izgradnju imidža države Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za investiranje i ekonomski razvoj. Također, SBF- je prepoznat kao mjesto okupljanja  stručnjaka i predstavljanje najboljih svjetskih praksi u oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma. Tokom proteklih devet godina  na SBF-u je učestovalo više od 8.000 učesnika iz 50 zemalja, iz  više od 3. 000 komapanija. Održano je više od 1.500 B2B sastanaka. Rad Foruma je pratilo više od 2.000 novinara.  

 


Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

BBI
ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.