Bosna i Hercegovina     | 13.12.2018. 13:53 |

Skupština SBŽ-a 21. prosinca o proračunu za iduću godinu

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 13. prosinca (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) razmatrat će na sjednici, koja je zakazana za 21. prosinca, Prijedlog proračuna za 2019. godinu, koji je Vlada utvrdila u iznosu od 236.501.758 maraka.

Najveći dio proračuna planiran je za plaće i naknade više od 5.300 uposlenih u tijelima državne uprave te u pravosudnim i obrazovnim institucijama.

Ministar financija SBŽ-a Zoran Marković kazao je ranije novinarima da je u idućoj godini planirano uvećanje plaća za tri posto te da se za te namjene izdvaja oko 126 milijuna maraka.

Skupština će, također, razmatrati izmjene i dopune proračuna za ovu godinu te financijske planove županijskih zavoda, agencija i službi.

Prijedlog proračuna za 2019. godinu, koji je utvrdila Vlada iz proteklog četverogodišnjeg saziva, bit će razmatran na prvoj redovnoj sjednici novokonstituirane Skupštine SBŽ-a.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBŽ-a, SDA ima deset, a isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj suradnji sa Županijskim odborom HDZ-a 1990, ima i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Pet mandata osvojio je SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će u idućem četverogodišnjem sazivu Skupštine SBŽ-a jednog zastupnika imati Nezavisni blok.

Po broju osvojenih mandata na listopadskim Općim izborima, SDA i stranke okupljene oko HDZ-a BiH imaju kapacitet da formiraju novu županijsku vladu, ali će njen sastav, kako je ranije rečeno, ovisiti i o dogovoru o formiranju vlasti na višim razinama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HBŽ-a utvrdila Prijedlog proračuna za 2024. godinu

Usvojen Proračun Županije posavske za 2024. godinu, više novca za demografske mjere

Vlada HBŽ-a razmatrala nacrt županijskog proračuna za 2024. godinu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu