Bosna i Hercegovina     | 12.12.2018. 10:40 |

Nastavnici kao faktor rješavanja ovisnosti o internetu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. prosinca (FENA) - Inicijativa građanki i građana Mostara (IGM) organizirala je u sklopu završnice projekta "Nastavnici kao faktor u rješavanju ovisnosti o internetu" provedenog u tri osnovne škole, od kojih dvije u Mostaru i jednoj Stocu, tribinu na kojoj je razgovarano o korištenju "novih tehnologija", priopćeno je u srijedu iz IGM-a.

Na početku projekta provedeno je anonimno anketiranje nastavnika s ciljem dobivanja informacija o njihovim stavovima o korištenju navedenih tehnologija u obrazovanju, a rezultati dobiveni ovim istraživanjem korišteni su kao materijali za razgovor i kreiranje prijedloga o rješavanju problema vezanih za "nove tehnologije" s kojima se susreću nastavnici i učenici.

U priopćenju je navedeno kako se jedno od anketnih pitanja odnosilo i na potrebu da se javno govori o problemu prekomjernog korištenja interneta i zloupotrebi digitalnih medija, a na tribini je izraženo zadovoljstvo što su nastavnici, koji su sudjelovali u projektu, svjesni kako se radi o značajnom problemu koji je u ekspanziji.

"Sva istraživanja ukazuju na to da nas "pametni telefoni", digitalni asistenti, računala, satelitske navigacije, kao i generalno stalna povezanost s internetom "oslobađaju" uobičajenih mentalnih napora što za posljedicu ima da naše psihičke sposobnosti slabe i da postajemo sve ovisniji o tehnologijama", stoji u priopćenju Inicijative građanki i građana Mostara.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel