Svijet     | 10.12.2018. 13:22 |

May izvještava ministre o razgovorima s evropskim čelnicima o Brexitu

FENA Internet

LONDON, 10. decembra (FENA) - Britanska premijerka Theresa May izvijestit će u ponedjeljak ministre u svojoj vladi o Brexitu nakon što je razgovarala s nekolicinom evropskih čelnika tokom vikenda, saopćila je njena glasnogovornica.

Lokalni mediji javili su ranije da je May zatražila od ministara da budu spremni za telefonsku konferenciju s njom, navodeći neke da sugeriraju kako ona planira odgoditi parlamentarno glasanje o Brexitu zakazano za utorak.

Njena glasnogovornica saopćila je da će se glasanje obaviti kako je i planirano, i nazvala je telekonferenciju premijerke s ministrima "rutinskom aktivnošću".

- Premijerka je razgovarala s brojim čelnicima tokom vikenda. Ona je razgovarala s predsjednicima Donaldom Tuskom, Jean-Claudeom Junckerom, razgovarala je s Leom Varadkarom, razgovarala je s Angelom Merkel i s Markom Rutteom. To je normalno uoči sastanka vijeća (EU) - izjavila je ona novinarima.

- Ona također izvještava vladu o tim aktivnostima. Danas će održati telekonferenciju s ministrima - kazala je glasnogovornica, prenosi Reuters.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Supruga Navaljnog u Briselu na sastanku ministara vanjskih poslova EU

Razriješena dvojica makedonskih ministrira

Butković i Katić o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum i granicom s RH (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu