FENA biznis

Uskoro ističe rok za prijave za „Best of South East“ stipendije

Saopćenje, Ilustracija

Best of South East  program stipendiranja osigurava i ove godine stipendije za najbolje studente prava, ekonomije i tehničkih univerziteta iz BiH. Ovaj projekt stipendiranja sprovodi  Sparkasse Bank BiH, u saradnji sa matičnom bankom u Austriji Steiermaerkische Sparkasse.

Cilj jednogodišnjih stipendija, koje uključuju školarinu, smještaj i džeparac za studente je, prema riječima Lejle Mulalić, direktorice Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank dd BiH „pružiti studentima najbolje teoretsko obrazovanje, ali i praktičan rad i primjenu naučenog. Praksa, koja se odvija u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija, Steiermaerkische Sparkasse, je iskustvo koje će pružiti dodatnu vrijednost njihovom daljem profesionalnom razvoju.“  Pravo prijave za stipendije imaju svi studenti relevantnih naučnih disciplina iz Bosne i Hercegovine, a odlučujući kriterij pri odabiru je prosjek ocjena. „Želimo napomenuti da, iako rok za prijave za ekonomiju i pravo ističe 05.12, rokovi za ostale smjerove još uvijek traju, i studenti trebaju iskoristiti ovu zaista izvanrednu priliku da uče, rade, i time steknu dragocjena iskustva, koja će im biti od velike koristi u budućnosti,“ dodala je Mulalić.

Austrijski univerziteti koji su uključeni u program su: University of Graz, Technical University of Graz te Montanuni Leoben.

Detalje kako se prijaviti na Best of SouthEast, možete pronaći na web stranici Sparkasse Bank, na linku:  VIDEO

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.