Bosna i Hercegovina     | 29.11.2018. 15:39 |

PSBiH: Članovi kolegija razgovarali s delegacijom komiteta Vijeća EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susreli su se danas sa brojnom delegacijom Političkog i sigurnosnog komiteta Vijeća Evropske unije, koja boravi u višednevnoj radnoj posjeti Bosnei i Hercegovini, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom razgovora u kojima su Parlamentarnu skupštinu BiH predstavljali predsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bosić te predsjedavajući Doma naroda Safet Softić i njegovi zamjenici Bariša Čolak i Ognjen Tadić, izražena je nada da će proces uspostave vlasti na osnovu oktobarskih izbora biti uskoro okončan. Na taj način, kako se moglo čuti, stvorit će se uvjeti za nastavak i puni rad na brojnim bitnim reformama nephodnim za nastavak puta ka evropskim integracijama.

Od novih vlasti očekuje se i da rade na otklanjanju nesuglasica kada je posrijedi izborno zakonodavstvo, ali i da zajedno s novim sazivom Evropskog parlamenta usvoje poslovnik i pokrenu rad Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP). 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu