Bosna i Hercegovina     | 27.11.2018. 14:23 |

Lokalna preduzeća zadužena za zimsko održavanje puteva u Gornjem Vakufu-Uskoplju

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 27. novembra (FENA) - Ugovori o održavanju puteva u općini Gornji Vakuf-Uskoplje tokom zimskog perioda potpisani su s lokalnim komunalnim preduzećima „Radovina“ i „Vodovod i kanalizacija“.

Naime, zimske službe ovih preduzeća čistit će oko 200 kilometara saobraćajnica, po utvrđenom rasporedu aktivnosti po mjesnim zajednicama.

- U dijelovima gdje njihova vozila nisu u mogućnosti proći, snijeg će s puteva uklanjati mještani vlastitim traktorima i mašinama, i za tu namjenu će im biti osigurano gorivo - kazao je pomoćnik načelnika u resornoj općinskoj službi Suad Šišić.

Dodaje da je finansijska vrijednost ugovora koji je Općina Gornji Vakuf-Uskoplje potpisala s JKP „Radovina“  94.091 KM, a s preduzećem „VIK“  14.971 KM.

- Prioritet u radu zimskih službi bit će uklanjanje snijega u centru grada, u dijelu Gradske ulice, te lokalnih puteva na kojima se odvija autobusni javni prijevoz putnika i prijevoz učenika, a potom lokalnih pravaca u područjima gdje nema organiziranog prijevoza - naglasio je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Službe u TK spremne za zimsko održavanje puteva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo