Najave     | 23.11.2018. 14:51 |

Radionice o kliničkim značajkama melanoma

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. novembra (FENA) - U okviru provođenja aktivnosti na projektu MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, u Mostaru će biti održane radionice o kliničkim značajkama melanoma.

Radionice namijenjene zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima te studentima, koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja, održat će se u utorak, 27. studenoga, s početkom u 12 sati u Amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i u srijedu, 28. studenog, s početkom u 12:30 sati u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Nakon predavanja i prikaza slučajeva uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izlječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti rano otkrivanje, priopćio je Projektni tim MELAdetect.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel