Bosna i Hercegovina     | 19.11.2018. 15:55 |

Zastupnk Isaković razgovarao sa izaslanstvom UTV-a iz Belgije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković razgovarao je danas sa izaslanstvom belgijske nevladine organizacije Unie van Turkse Verenigingen (UTV), koje je predvodio predsjednik organizacije Hikmet Çakir.

Çakir je upoznao Isakovića s dosadašnjim aktivnostima ove nevladine organizacije u BiH, posebno kada je riječ o pomoći u vidu građevinskog i drugog materijala za vrijeme poplava u BiH 2014. godine.

Kako je rekao, cilj ove organizacije jeste da u narednom razdoblju, s organizacijama civilnog sektora iz BiH, promovira europske vrijednosti i provede projekte od međunarodnog značaja, posebno projekte u oblasti kulture.

Isaković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je ova nevladina organizacija, kroz realizaciju brojnih projekata, do sada pružala BiH. Izrazio je nadu da će posjet izaslanstva UTV-a rezultirati uspostavom kontakata i suradnjom s organizacijama civilnog društva u BiH kako bi se nastavilo sa realiziranjem projekata od koristi za sve građane naše zemlje.

S tim u vezi, Isaković je predložio Çakiru da se posebna pozornost posveti mogućnostima razmjene studenata između BiH i Belgije, kao i projektima iz oblasti zdravstva – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Mirsad Isaković na konferenciji o međunarodnoj saradnji u poreskim pitanjima

Isaković na Regionalnoj konferencija o saradnji u poreznim pitanjima

Isaković na Regionalnoj konferencija o saradnji u poreskim pitanjima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu