Kultura     | 16.11.2018. 14:00 |

Vokalni ansambl Bugojno na koncertu 'Klape za Vukovar i Srebrenicu'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16.novembra (FENA) - Učešćem na koncertu "Klape za Vukovar i Srebrenicu“ koji je sinoć održan u Splitu, članovi Vokalnog ansambla Bugojno prvi put su se predstavili publici u tome gradu.

Koncert je održan u splitskoj "Lori“ pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata, ogranak grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

U programu koncerta sudjelovale su muške klape Filip Dević, Pasika, Sveti Mihovil i Mriža, te Ženska klapa Neverin, ŽK KUD Salona i Vokalni ansambl Bugojno.

-Iza nas je jedan predivan koncert, protkan mnoštvom lijepih pjesama koje veličaju državu, majku i vjeru koje su, po mom mišljenju, temelj svakog čovjeka. Naš ansambl je osvojio simpatije publike i ostalih izvođača, i jako smo zadovoljni - kazala je Feni rukovodilac Vokalnog ansambla Bugojno Samira Merdžanić.

Dodaje da je ovaj ansambl izveo kompozicije "Ne klepeći nanulama“ i "Nemoj žalit' suzama“, te kolaž ilahija satkan sjećanjem na tragediju, ali i nadu da se dešavanja u Vukovaru i Srebrenici nikada i nikome neće ponoviti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti