Kultura     | 15.11.2018. 09:31 |

Raspisan književni natječaj za osnovce na temu 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar podsjeća kako su ostala još dva dana za prijavu na festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" i poziva sve učenike mostarskih osnovnih škola koji to žele da napišu po jednu pjesmu (ili više njih) i pošalju svoje radove.  

 Prosvjeta je raspisala književni natječaj za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.

 Književni natječaj otvoren je do 16. studenoga 2018. godine, a na njemu mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola s područja grada Mostara.

 "Nadamo se da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na slanje svojih radova u što većem broju. Najbolji radovi pristigli na natječaj bit će nagrađeni, a sudionici će imati priliku sudjelovati na festivalu 'Mladi pjesnici protiv ovisnosti'", navode u Prosvjeti te napominju kako će se dodjela nagrada najboljima održati na finalnoj večeri festivala. 

 Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti. 

 Projekt "Mladi pjesnici protiv ovisnosti" ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti. 

 Svoje radove (najviše tri) potrebno je dostaviti do 16. studenoga na adresu: SPKD Prosvjeta Mostar (Ulica maršala Tita 178), 88000 Mostar BiH ili putem e-maila na: prosvjetamo@gmail.com, priopćeno je SPKD Prosvjeta Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel