Bosna i Hercegovina     | 14.11.2018. 14:27 |

Zabranjeno Pušenje i SARS zabavljat će Mostarce za Novu godinu

FENA Denis Leko

MOSTAR, 14. studenoga (FENA) - Koncertom popularnog splitskog benda TBF u nedjelju, 2. prosinca, bit će otvoren Zimski grad Mostar "Winterville" koji će se održavati do 7. siječnja 2019. godine, kada će ga svojim nastupom zatvoriti grupa Psihomodo pop, dok će doček Nove godine u Mostaru, među ostalima, uveličati i nastupi bendova SARS i Zabranjeno Pušenje.

Član Tima Mostar 2024 Josip Blažević kazao je kako su bili zatečeni dobrom posjetom i iznimno pozitivnim reakcijama javnosti na prošlogodišnji doček Nove godine u Mostaru.

- S obzirom na to i ove godine smo odlučili organizirati doček Nove godine na otvorenom, s tim da smo ga proširili i na organizaciju Zimskog grada - kazao je Blažević te dodao kako će na dan dočeka biti organiziran i dječji doček u popodnevnim satima.

Članica Tima Sanela Ćorić Mešić izjavila je kako će se svakog dana Zimskog grada održavati dječji programi te večernji programi s glazbom svih žanrova.

- Otvaranje Zimskog grada predviđeno je 2. prosinca kada će nastupiti TBF, a grad će biti zatvoren koncertom Psihomodo popa u ponedjeljak, 7. siječnja. U međuvremenu će biti održano još nekoliko velikih koncerata o kojima ćemo vas obavijestiti naknadno - kazala je Mešić.

Voditelj Galerije kraljice Katarine Kosače Dalibor Nikolić istaknuo je kako će u sklopu Zimskog grada biti održan i niz radionica za djecu vrtićke dobi.

- Važno je reći da će djeca imati priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka, a radionice će se odnositi na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također će biti organizirana i DJ radionica - naveo je Nikolić.

Izvršni producent i osnivač "Mostar Blues & Rock Festivala" Mili Tiro istaknuo je kako će program koji su napravili za ovogodišnji doček Nove godine u Mostaru odjeknuti i stvoriti jednu dobru atmosferu.

- Kada govorimo o programu za 31. prosinca nakon nastupa DJ-a na binu dolazi grupa SARS i iznimno smo sretni što smo ih ugrabili, oni će sigurno rasplesati publiku. Poslije njih ide Zabranjeno Pušenje koje će na dočeku u Mostaru predstaviti svoj novi album, a nakon ponoći nastupit će i mostarska grupa Dobre vibracije - kazao je Tiro.

Izrazio je nadu da će ovaj program zadovoljiti ukuse i starih i mladih te da će lokacija održavanja ovih koncerata vjerojatno biti iza Gimnazije Mostar.

Doček Nove godine na otvorenom kao i "Winterville" organiziraju Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), te Turistička zajednica HNŽ-a.

Generalni sponzor ovih događaja je Unicredit banka, glavni partner projekta Coca Cola, a Grad Mostar za doček Nove godine izdvojit će 70.000 maraka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel