Bosna i Hercegovina     | 07.11.2018. 14:56 |

Crnadak na Evropskom forumu AIES-a u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjelovat će 8. i 9. novembra u Beču na 22. Evropskom forumu Austrijskog instituta za evropsku i sigurnosnu politiku (AIES) koji se ove godine održava pod nazivom "Evropska unija kao vodeći akter sigurnosti i odbrane".

Na ovogodišnjem Forumu sudionici će raspravljati, između ostalog, o prioritetima sigurnosti i odbrambene politike tokom austrijskog predsjedanja Evropskom unijom, evropskoj ulozi u 21. stoljeću te novoj dinamici za zajedničku sigurnosnu i odbrambenu politiku Evropske unije.

Crnadak će sudjelovati na panelu posvećenom jugoistočnoj Evropi i njenoj ulozi za stabilnost Evropske unije. Osim Crnatka, na panelu će se obratiti i ministrica evropskih integracija Republike Srbije Jadranka Joksimović i ministrica odbrane Republike Makedonije Radmila Šekereniska.
 
Planirano je da se Crnadak sastane i s generalnim tajnikom Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju (OSCE) Thomasom Gremingerom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Crnadak: Najveći izdajnik RS-a i srpskog naroda je Milorad Dodik

Crnadak -Prijetnje sankcijama Njemačkoj i druge nabuloze ugrožavaju investicije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu