Kultura     | 31.10.2018. 12:45 |

Počinje 21. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 31. oktobra (FENA) - Ovogodišnje izdanje kulturne manifestacije "Ulicom Bišća“ trajat će od 1. do 16. novembra, a prema najavama organizatora iz Kulturnog centra Bihać bit će jedno od najsadržajnijih dosad.

-Uvijek je posebno zadovoljstvo organizirati najstariju kulturnu manifestaciju u Bihaću, posebno kada mogu reći da ćemo ove godine imati izuzetno sadržajan i kvalitetan program. Dolaze nam gosti iz cijele države, regiona, ali i Sjedinjenih Američkih Država. Posjetioci će moći uživati u brojnim koncertima, predstavama, izložbama, književnim večerima i promocijama različitih umjetničkih djela - rekao je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Od 19 planiranih programskih sadržaja istaknuto je nekoliko, koji već sada privlače najveću pažnju publike.

-Na otvaranju odmah imamo On the rocks (A capella group), koncert u organizaciji Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini. Tu je i treća internacionalna smotra tamburaša, predstava za djecu 'Čarobnjak iz Oza', promocija dokumentarnog filma 'Raif' Bišćanina Hasana Arnautovića i predstava Gradskog pozorišta 'Jazavac' iz Banja Luke. Vjerujem da će posebno atraktivni za publiku biti 'Film i sevdah u tri člana' Armina Omerovića i Alme Subašić, ali i koncert klasične muzike - dodao je Zulić.

Generalni pokrovitelj 21. kulturne manifestacije "Ulicom Bišća“ je Grad Bihać, a ovogodišnje izdanje završava u petak, 16. novembra muzičkim retrovizorom "Doviđenja Ulico Bišća“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu