Bosna i Hercegovina

Tužilac Brammertz u posjeti Sarajevu

Saopćenje, Foto: Ilustracija

SARAJEVO/DEN HAAG, 29. oktobra (FENA) - Tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za međunarodne sudove (MRMKS) Serge Brammertz će u sklopu priprema za svoj redovni šestomjesečni izvještaj Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija biti u posjeti Sarajevu od 29. do 31. oktobra.

Tužilac Brammertz će se sastati s vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić i predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcom kako bi razgovarao o situaciji kad je riječ o krivičnom gonjenju za ratne zločine u BiH, saradnji i podršci Tužilaštva i MRMKS-a te mogućim rješenjima za izazove vezane za regionalnu pravosudnu saradnju po pitanjima ratnih zločina.

Tokom posjete tužilac će se također sastati s članovima Regionalne koordinacije udruženja porodica i udruženja porodica nestalih osoba iz Bosne i Hercegovine.
 
Očekuje se da će tužilac Brammertz svoj naredni izvještaj Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija podnijeti oko 11. decembra 2018.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.