Najave     | 29.10.2018. 11:10 |

U Mostaru panel diskusija 'Marginalizirane grupe žena u BiH'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. listopada (FENA) - Panel diskusija "Marginalizirane grupe žena u BiH" održat će se u utorak, 30. listopada, u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru u 11 sati, kao završnica projekta "Komunikacija žena za solidarnost" ("WomCom"), kojeg na području Mostara implementira Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar.

 Panel diskusija bavit će se pitanjima rodne ravnopravnosti u BiH, uz osvrt na položaj i potrebe marginaliziranih grupa žena.

 Kroz diskusiju bit će predstavljene i dosadašnje aktivnosti i rezultati projekta "Komunikacija žena za solidarnost" koji je imao za cilj podići svijest o podzastupljenosti i diskriminaciji nad pojedinim skupinama mladih žena, s fokusom na žene iz ruralnih područja, te u konačnici omogućiti komunikaciju, razmjenu i potaknuti solidarnost među mladim ženama iz ruralnih i urbanih područja.

 Uvodničarke, s višegodišnjim iskustvom u radu na pitanjima rodne ravnopravnosti i u radu s marginaliziranim grupama bit će Maja Vejzović (LDA Mostar), Mirjana Penava (Udruga Forma F Mostar), te Marina Đapić (Street Arts Festivala Mostar).

 Moderatorica panel diskusije je Majda Šehić iz Centra za psihološku podršku Sensus, ujedno i trenerica na radionicama implementiranim kroz projekt WomCom, priopćili su organizatori.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel