Svijet     | 26.10.2018. 21:23 |

SAD - Uhapšen Cesar Altieri Sayoc osumnjičen za slanje paketa s bombom

FENA Internet

WASHINGTON, 26. oktobra (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump u petak je izjavio da je obaviješten o privođenju osumnjičenog za slanje paketa s bombom, koji je identifikovan kao Cesar Sayoc s Floride i koji je uhapšen u oblasti Majamija. Osumnjičeni ima kriminalni dosije.

- Ovi terorizujući akti su nedopustivi i nema im mjesta u našoj zemlji - rekao je Trump u Bijeloj kući na susretu s mladim crnim konzervativcima. Kako je rekao, svako ko je odgovoran bit će pocesuiran u skladu sa zakonom, javlja Radio Slobodna Evropa. 

Na Floridi je pronađen jedanaesti sumnjivi paket sličan onima koji su prethodnih dana adresirani na bivše američke predsjednike, državne zvaničnike i prominentne javne ličnosti. Adresiran je na demokratskog senatora Corya Bookera.

Istovremeno je policija New Yorka pronašla još jedan paket u pošti čiji sadržaj provjeravaju a koji je adresiran na bivšeg direktora Nacionalne obavještajne Jamesa Clappera.

U međuvremenu, mediji su javili da se ispituju još dvije sumnjive pošiljke, jedna adresirana sa kalifornijsku demokatsku senatorku Kamalu Harris i druga na donatora Demokratske stranke Toma Steyera.

Paketi su poslati proteklih dana na adrese među kojima su i bivši američki predsjednik Barack Obama i slavni glumac Robert de Niro.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

U Francuskoj uhapšen tinejdžer zbog planiranja terorističkog napada na Olimpijadi u Parizu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel