Sport     | 24.10.2018. 11:15 |

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA sutra organizuje "Festival sporta"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) - Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu u četvrtak organizije Prvi festival sporta.

Festival sporta se održava u okviru implementacije Erasmus+ Sport projekta ''Prilike socijalne inkluzije – Match" čija realizacija je finansirana od Evropske unije, a koji Fakultet, u posljednje dvije godine, provodi na teritoriji Bosne i Hercegovine kao finalnu aktivnost projekta "Match", saopćeno je iz Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. 

Festival sporta ima za cilj da uspostavi, ojača i promovira sport u vidu moćnog edukativnog alata u isticanju različitih vrijednosti, poput tolerancije, solidarnosti, prijateljstva i interkulturalne vizije društva. Istovremeno, omogućuje osobama koji dolaze iz različitih društvenih slojeva stanovništva da pređu preko govorâ mržnje koje su mogli čuti, te da se na taj način bore protiv bilo kojeg oblika predrasuda, rasizma i ksenofobije.

U realizaciju Festivala će kroz učešće u interesantnim, kreativnim i interaktivnim radionicama svoj doprinos dati 100 djece i mladih sa zajedničkom porukom da svi zaslužujemo iste prilike i mogućnosti bez obzira na različitosti koje nas okružuju i koje nam se nameću, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu obilježava 60 godina postojanja

Festival sporta “Sport Fest” 22. i 23. septembra u Sarajevu

Simpozij Nove tehnologije u sportu od 3. do 5. novembra u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo