Ekonomija     | 22.10.2018. 10:32 |

McCann najbolji na jubilarnom Golden Drum festivalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Na jubilarnom 25. Golden Drum festivalu, McCann Worldgroup peti put zaredom proglašena je za najbolju agencijsku mrežu.

Golden Drum Adriatic, nagrada za najbolji projekt u regionu dodijeljena je agencijama McCann Podgorica i McCann Beograd za kampanju “Neželjena”.

- Ovogodišnji uspjeh na Golden Drum festivalu još je jedna međunarodna potvrda kvaliteta našeg rada i timova agencija. Zahvalan sam partnerima na povjerenju i čestitam im na osvojenim nagradama na ovom festivalu, kao i na svim festivalima do sada. Ponosni smo što smo peti put zaredom proglašeni za najbolju agencijsku mrežu - rekao je Vladimir Dimovski, CEO McCann Adriatica.

U konkurenciji od 1.200 prijavljenih radova iz 28 zemalja međunarodni žiri nagradio je kampanju „Neželjena” sa dva zlatna i jednim srebrnim priznanjem. Sa 175 bodova, McCann Worldgroupa osvojila je Golden Net nagradu čime je proglašena agencijskom mrežom godine.

U listi finalista našla se i kampanja “The Red Thread” realizovana za kompaniju Coca - Cola. Kampanje su rezultat integrisanog pristupa i realizovane u saradnji sa agencijama UM Podgorica za projekat Neželjena i UM Beograd za projekt “The Read Thread”.

Festival Golden Drum jedan je od najvažnijih internacionalnih festivala oglašavanja na kome tradicionalno učestvuju najbolje svjetske agencije. Ove godine održan je jubilarni 25. put u organizaciji Slovenske oglašivačke komore, saopćeno je iz agencije McCann.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel