Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 19.10.2018. 09:14 |

Dodjelom nagrada večeras završava 7. Tuzla film festival

FENA

TUZLA, 19. oktobra (FENA) - Projekcijom dugometražnog filma "Rudar" režiserke Hanne Slak (Slovenija) sinoć je završen programski dio 7. Tuzla film festivala. Publika je pozdravila priču o zasavskom rudaru, u kojoj se kroz oči imigranta otkriva tamna strana slovenačke istorije.

Redateljica kroz lik rudara analizira i traži rješenja za složene podjele među ljudima.

U dokumentarnom dijelu festivalskog programa prikazani su filmovi "Weltschmerz" Anje Kravić, "Posljednji bogumili" Nedima Lončarevića te "F41 i ja" studenata IPI Akademije.

Posljednji dan festivala rezervisan je za projekciju serije "Novine" Dalibora Matanića i ceremoniju dodjelu nagrada, koja će biti održana u Narodnom pozorištu Tuzla.

Tradicionalna "Vila" TFF-a bit će dodijeljena za kratki igrani film, animirani, dugometražni igrani i kratki dokumentarni film, te za produkciju.

Ove godine bit će dodijeljena i nagrada "Otto Englander" za scenarij, kao i nagrada za doprinos razvoju umjetnosti u Tuzli.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Film 'Indigo kristal' Luke Mihajlovića pobjednik 12. Tuzla Film Festivala

Film 'Balada' rediteljice Aide Begić pobjednik Tuzla Film Festivala

Otvoren 11. Tuzla Film Festival

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel