Ekonomija     | 18.10.2018. 15:06 |

Kompanija "dm" u ponudu uvrstila 30 novih bh. proizvoda

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) - Njemačka kompanija "dm drogerie markt" predstavila je danas u Tarčinu rezultate inicijative Startajmo {Zajedno}, u okviru koje su podržali 10 bh. proizvođača u razvoju njihovih proizvoda i osigurali im mjesto na policama "dm" prodavnica.

Među oko 14.000 proizvoda koje "dm" prodaje trenutno je i 466 bh. proizvoda, a zahvaljujući inicijativi Startajmo {Zajedno} taj broj će narasti na 500, čime će biti ostvaren cilj postavljen na početku godine. 

Asortiman menadžerica "dm-a" Irma Zolj-Džeko rekla je da, zajedno s 10 proizvođača iz cijele BiH koji su odabrani kroz inicijativu, nestrpljivo iščekuju uvrštavanje 30 novih bh. proizvoda u njihov prodajni lanac.

- Kao mentori nastojimo prenijeti naše znanje i iskustvo kako bismo proizvođačima pružili mogućnost da na tržište plasiraju što kvalitetniji i konkurentniji proizvod. Uvijek rado sarađujemo s pojedincima koji imaju kreativne i dobre ideje - dodala je Zolj-Džeko.

Proces uvrštavanja 30 bh. proizvoda u asortiman "dm-a" počeo je u oktobru, te će svi naći svoje mjesto na policama najkasnije do februara 2019. 

Direktor "dm-a BiH" Damir Šlosel precizirao je da su prošlu poslovnu godinu zaključili ukupnim prometom od 161,4 miliona KM, što u odnosu na prethodnu godinu, predstavlja rast od 12,15 posto.

- Uspješno poslovanje ogleda se i u širenju prodajne mreže koja broji 70 prodavnica u 40 bh. gradova. Nove "dm" prodavnice svoja vrata kupcima su otvorile u Mostaru, Gračanici i Ljubuškom, dok je preuređeno 10 postojećih prodavnica od kojih je jedna, u Derventi, preseljena na novu lokaciju - istakao je Šlosel.

Naveo je da u narednoj poslovnoj godini kompanija "dm" namjerava investirati 7,9 miliona KM, najvećim dijelom u proširenje distribucijskog centra, te u otvorenje pet novih i preuređenje sedam postojećih prodavnica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Prilika za 30 nezaposlenih majki s djecom za osposobljavanje na radu

Dm povlači proizvod 'dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje

Kompanija dm pomaže obnovu zelene oaze 'Dračevice' kod Mostara

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel