Bosna i Hercegovina     | 18.10.2018. 10:27 |

Policija u Trebinju dostavila dopunu izvještaja za ratni zločin

FENA Saopćenje

TREBINJE, 18. oktobra (FENA) - Policijska uprava Trebinje dostavila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dopunu izvještaja protiv osobe inicijala N.M., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i protiv čovječnosti.

-Prijavljeni se sumnjiči da je kao stražar jednog logora kršio pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbe Ženevskih konvencija za vrijeme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, tokom 1992. godine - saopćeno je iz trebinjske policije.

Mediji u RS, pozivajući se na nezvanične informacije, javili su da je ova osoba bila pripadnik Hrvatskih odbrambenih snaga te da je maltretirala zarobljenike srpske nacionalnosti u logoru Dretelj kod Čapljine.

Policijska uprava Trebinje je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine dostavila pet izvještaja za počinjena krivična djela ratnog zločina, a protiv pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela tokom 1992. godine na teritoriji općina Konjic i Čapljina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mostarska policija oglasila se o napadu na novinara

S električnog stupa u Stocu pao i poginuo radnik

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel