Bosna i Hercegovina     | 17.10.2018. 15:31 |

Srednja škola u Goraždu dobila novu opremu za praktičnu nastavu za tekstilce

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 17. oktobra (FENA) - Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ Goražde dobila je  novu opremu kojom će se značajno unaprijediti praktičnu nastavu za tekstilno zanimanje.

Prema riječima direktora Admira Kurtovića, nabavka savremenih mašina za krojačku radionicu realizovana  je u okviru projekta poboljšanja praktične nastave koji finansira Federalno ministarstvo obrazovanja.

-Mi smo uz podršku kantonalnog ministarstva aplicirali sa projektom za koji nam je odobreno 12.000 KM. Nabavljeno je deset savremenih automatskih mašina i stol za peglanje koji su dopremljeni danas, što će značajno unaprijediti praktični dio nastave za tekstilno zanimanje – kazao je Kurtović.

Ermin Džemidžić nastavnik praktične nastave ističe da je  rad na savremenim mašinama, od velikog značaja za buduće krojače.

-Prethodne mašine na kojima smo obavljali praktičnu nastavu su bile stare i dotrajale, a ove prate industriju što je veliki napredak, jer će učenici steći  vještine potrebne za njihovo zanimanje i tako po završetku obrazovanja odmah biti konkurentni na tržištu rada  - istakao je Džemidžić.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Predstavljeni rezultati projekta jačanja mreže podrške za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel