Bosna i Hercegovina     | 17.10.2018. 12:48 |

Nastavak suđenja Milkanu Gojkoviću prolongiran za sutra

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Suđenje Milkanu Gojkoviću, bivšem pripadniku VRS-a optuženom za ratni zločin počinjen u sarajevskom naselju Grbavica, bit će nastavljeno u četvrtak, 18. oktobra u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), umjesto danas kako je to ranije bilo najavljeno.

Do pomijeranja termina nastavka suđenja u tom predmetu došlo je na zamolbu braniteljice optuženog, odnosno usljed njene spriječenosti da prisustvuje za danas zakazanom ročištu, saznaje Fena u Kantonalnom sudu.    

Optužnica Gojkovića tereti da je kao pripadnik VRS-a na području sarajevskog naselja Grbavica 29. septembra 1992. godine silovao žensku osobu bošnjačke nacionalnosti, te da je postupao suprotno konvencijama o zaštiti civilnih osoba.

U ovom slučaju radi se o ponovljenom suđenju, a nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu presudu iz februara 2016. godine, kojom je Gojković bio osuđen na osam godina zatvora, te predmet vratio KSS-u na ponovni postupak.

Optužnicu protiv Milkana Gojkovića potvrdio je Sud BiH 6. januara 2015. godine, a mjesec dana kasnije predmet je, u skladu s utvrđenim kriterijima, prebačen KSS-u na postupanje.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

Ukrajina identifikovala 511 osoba osumnjičenih za ratne zločine od ruske invazije

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel