Bosna i Hercegovina     | 16.10.2018. 10:07 |

U Bugojnu obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. oktobra (FENA) - Slijepe i slabovidne osobe ne mogu biti zadovoljne statusom koji imaju u društvu - poručili su članovi Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidnih osoba u Bugojnu.

Na sastanku, kojim su obilježili Međunarodni dan bijelog štapa, zaključili su da svijest javnosti o potrebama slijepih i slabovidnih osoba, i obavezama zajednice prema njima, još uvijek nije na željenom nivou.

-Slijepe i slabovidne osobe 15. oktobar i ove godine obilježavaju nezadovoljne svojim položajem u društvu. Još uvijek se susrećemo s brojnim poteškoćama - kazao je predsjednik toga udruženja Muharem Huseinspahić.

Dodaje da spomenuto udruženje okuplja slijepe i slabovidne osobe iz Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Donjeg Vakufa i Jajca.

-Često nas mole da im pomognemo. Traže lijekove, neophodna tehnička pomagala, bijele štapove i naočale, stvari koje su im neophodne u svakodnevnom životu. Nažalost, mi to nismo u mogućnosti, jer naše udruženje gotovo da nema nikakvu podršku nadležnih organa - kazao je Huseinspahić.

Uputio je apel svima, koji su to u mogućnosti, da pomognu rad Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidnih osoba u Bugojnu, koje trenutno broji oko trideset članova.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu