Sport     | 13.10.2018. 17:38 |

Kadeti remizirali s Islandom pa još nisu osigurali plasman u elitni krug

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. oktobar (FENA) - Kadetska reprezentacija BiH odigrala je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira za evropsko prvenstvo 2019. godine u Trening centru N/FSBIH u Zenici protiv Islanda 1:1 pa će za prolaz u elitni krug kvalifikacija morati u utorak, 16. oktobra, u Doboju kod Kakanja izvući makar jedan bod protiv Ukrajine.

Puleni selektora Zorana Erbeza danas poveli su u 44. minuti golom iz slobodnog udarca Faruka Durakovića, što je bio i rezultat prvog poluvremena, iako su u 42. minuti bili ostali bez Davida Pisara. On je kao zadnji igrač odbrane oborio Andri Finanra Baldurssona te zaradio crveni karton. 

Golman Nikola Ćetković je u 67. minuti skrivio penal, kada je oborio Baldura Loia Gudlaougssona, a precizan je sa bijele tačke bio Isak Johannesson. Island će u utorak u Zenici igrati protiv Gibraltara, kojeg je bh. tim porazio s 8:0, a danas u Doboju kod Kakanja i Ukrajina s čak 11:0. Ukrajina je sada s četiri boda, koliko ima i BiH, Island je treći s dva boda, a Gibraltar bez bodova.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Hadžibegić: Zadovoljan sam igrom i pobjedom, ali moramo spustiti euforiju

Vidarsson: Znali smo da BiH ima jak tim, ali smo razočarani što smo izgubili na ovakav način

Ubjedljiva pobjeda BiH nad Islandom na startu kvalifikacija za EURO 2024

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel