Bosna i Hercegovina     | 12.10.2018. 19:41 |

U Mostaru počelo edukativno druženje s trudnicama 'Naše putovanje počinje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. oktobra (FENA) - U organizaciji mostarske kompanije Sfera, u Poliklinici Vitalis u Mostaru večeras je počelo edukativno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje''.

Druženje je okupilo oko stotinjak trudnica koje prisustvuju edukativnim predavanjima doktora i stručnjaka.

Za sve njih sponzori i partneri pripremili su bogate i vrijedne nagrade. Poliklinika Vitalis darovala je svaku prisutnu trudnicu s poklon bonon 50 posto popusta na pregled, a kompanija Sfera poklonila im je časopis Roditelj, jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH.

Druženje je počelo edukativnim predavanjima doktora, nakon čega će uslijediti interaktivna komunikacija sa trudnicama i darivanje. Govorilo se o različitim temama koje su bitne za svaku trudnicu. Ginekolog Dejan Tirić počeo je druženje s temom ''Trudnoća po tjednima'', pedijatar hepatogastroenterolog Teo Tomić govori o temi ''Bebina prva hrana'', te medicinska sestra Marija Drljević o temi ''Prvo dojenje''. Bit će govora i o  temama: ''Dugotrajni učinci suplementacije na zdravlje majke i djeteta",  "Kako olakšati nelagodu prilikom rasta novih zubića" i "Velika pomoć za male stomake".

Sponzori druženja su: Pampers, Geneplanet sa brendom Nifty, Bijasko sa brendom Curaprox, Euromand sa brendom Aptamil, A-Twin sa brendom Child Life, Ewopharma sa proizvodima Bio-gaja, Berlin Chemie sa brendovima Anaftin Baby, Espumisan i Lioton.

Partneri su: Medimpex sa brendovima Mollers i Relax maternity, Sarajevski kiseljak sa brendom MG mivela, Džajić commerce s proizvodima Hamanek, Nectar sa brendom Frutek, Pharma S, te Nobel.

Nakon Mostara, slijedi druženje u Sarajevo u saradnji sa Poklinikom Sunce Agram, te u Banjoj Luci s Poliklinikom Medico S.

Edukativno druženje će se održavati svaki mjesec, kvartalno po gradovima, najavili su organizatori.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel