Sport     | 12.10.2018. 12:35 |

Mostar ugošćuje više od tisuću judaša na turniru 'Borsa Open'

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Ovoga vikenda Mostar će ugostiti više od tisuću judaša na tradicionalnom turniru "Borsa Open".

- Očekujemo oko tisuću i sto natjecatelja iz 32 države. Ove godine nove države su Meksiko, Libija Izrael i Danska. Vjerojatno je to najmasovnije sportsko natjecanje otkad postoji Mostar. Organizacija je na vrhunskom nivou. Jako smo puno uložili i truda i financijskih sredstava, i ovu smo našu dvoranu pretvorili u pravu judo dvoranu pa se nadamo da bi priča o "Borsi Open" mogla prerasti u europsku kup za nekoliko godina - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Zadro.

Dodao je kako su praktično svi smještajni kapaciteti u Mostaru i okolici popunjeni, a organizatori su dio natjecatelja morali smjestiti čak i u dvoranu Judo kluba Borsa u Rodoču.

- Naš turnir smatra se jednim od najjačih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Natječu se djeca i mladi od 11 do 18 godina. U svakoj kategoriji natječe se 30-40 djece i na kraju će se samo najkvalitetniji borci uspjeti na pobjedničko postolje - istaknuo je Zadro.

Prve borbe kreću u subotu, 13. listopada, od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati.

Prvoga dana na programu su mlađi uzrasti, a najzanimljivije borbe trebale bi biti u nedjelju, 14. listopada, kada su predviđene kategorije U-15 i U-18.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Judo klub Borsa najuspješniji klub na prvenstvu Judo saveza HB

Dva zlata na Afrika openu za džudo tim BiH

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu